Aandeelhouders Monsanto akkoord met overname door Bayer

De aandeelhouders van de Amerikaanse zaadveredelaar Monsanto hebben op 13 december ingestemd met het overnamebod van 66 miljard dollar van het Duitse farma- en chemieconcern Bayer.

In de aandeelhoudersvergadering was 75 procent van alle aandeelhouders vertegenwoordigd en van hen stemde 99 procent in met de overname. De aandeelhouders ontvangen 128 dollar per aandeel Monsanto bij het afronden van de deal.

Wereldwijd is nu nog de goedkeuring van de overname nodig van verschillende mededingingsautoriteiten. De benodigde informatie is daartoe bij diverse instanties aangeleverd. Verwacht wordt dat de transactie eind volgend jaar afgerond kan worden. (AgriHolland)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.