Maisprijs: 1,50 euro per procent drogestof per ton

De maisoogst verloopt voorspoedig. Door het mooie weer rijpt de mais goed af en is het land prima begaanbaar. De opbrengsten van de mais zijn zeer uiteenlopend. De percelen met schade als gevolg van overtollig water komen soms niet verder als 10-15 ton per hectare.

De percelen die niet te lijden hebben gehad onder slecht weer, overschrijden soms de 50 ton. Gemiddeld gezien zal de opbrengst per hectare wel lager liggen dan voorgaande jaren.

Zuid en noord

De maisprijzen variëren per regio. In Noord Nederland is de prijs wat lager dan in het zuiden. De prijs per ton franco ligt tussen de 1,40 euro en 1,60 euro per procent drogestof per ton.  Hectareprijzen variëren ook sterk afhankelijk van gebied en geschatte opbrengst. Halverwege september werd de prijs per hectare op 1.625 euro geschat.

In tegenstelling tot vorig jaar rijpt de mais dit jaar goed af. Wanneer de nachtvorst nog even uitblijft zal ook de later gezaaide mais in Noord Nederland goed afrijpen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.