In 2016 minder snijmais

Na een forse daling vorig jaar is de snijmaïsoogst in 2016 verder gedaald met ongeveer 10%, de laagste stand sinds het begin van de waarneming in 1994. Dat blijkt uit de voorlopige oogstcijfers van CBS.

In 2016 is volgens de raming 7,2 miljard kilo snijmaïs geoogst. Hiermee daalt de opbrengst met ongeveer 10% ten opzichte van de bijna 8 miljard kilo vorig jaar. In het topjaar 2008 werd nog 11,1 miljard kilo snijmaïs van het land gehaald. De lage oogst van maïs wordt enerzijds veroorzaakt door een afname van het areaal van 8% ten opzichte van vorig jaar. Anderzijds is ook de opbrengst per hectare dit jaar laag. Er werd per hectare 34,5 ton snijmaïs geoogst, dat is de laagste opbrengst sinds 1996. (CBS / AgriHolland)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.