Maisoogst: Groot verschil in drogestof

Het percentage drogestof op maisdemovelden in Drenthe en Noord-Brabant verschilt nogal. Dat blijkt uit meetgegevens in de Maismonitor van Agrifirm. Dat meldt Veeteelt.

Het verschil drogestof is opgelopen tot 18 procent. In Vredepeel (Noord-Brabant) steeg de droge stof afgelopen week naar 47,1 procent, terwijl in Markwijksoord het drogestofpercentage bleef steken op 29,2.

In Zuid- en Midden-Nederland vordert de maisoogst, terwijl die in No27ord-Nederland eigenlijk nog moet beginnen. Op de proefvelden van Marwijksoord valt op dat de planten nog altijd erg groen zijn en dat het kolfaandeel ten opzichte van de plant kleiner is, zo meldt Agrifirm.

De grote verschillen in droge stof zijn met name te zien aan de plant. In Marwijksoord is het gemiddelde drogestofpercentage van de plant 19,0 procent, terwijl de planten in Vredepeel gemiddeld 34,4 procent droge stof bevatten. (Veeteelt)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.