Maisareaal dit jaar kleiner

Het lijkt erop alsof dit jaar minder mais wordt gezaaid dan vorig jaar, stelt Jos Groot Koerkamp, commercieel manager veehouderij van Limagrain. Dat meldt Nieuwe Oogst.

Begin mei maken melkveehouders en loonwerkers overuren om te zorgen dat de mais kan worden gezaaid. Rond 16 mei was 70 tot 80 procent van het maisareaal voor dit jaar gezaaid. Hij hoort uit de markt veel geluiden dat het areaal mais voor dit jaar gaat dalen. ‘Melkveehouders gaan minder koeien houden en hierdoor hebben ze ook minder voer nodig.’

‘Daarbij is er ook nog maisvoorraad van de teelt van 2015, zodat ze minder geneigd zijn om evenveel mais te zaaien als vorig jaar’, aldus Groot Koerkamp. 2015 was het jaar van de afschaffing van het melkquotum. Aanvankelijk dacht een groot aantal ondernemers dat ze volop in aantal koeien konden groeien. Het areaal mais was hierop ook afgestemd. (Nieuwe Oogst)

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.