Handel in kuilmais onveranderd

De prijs ligt van snijmais ligt momenteel tussen de 50 en 60 euro per ton franco, afhankelijk van de kwaliteit van de mais. Veel afnemers geven de voorkeur aan de kwalitatief betere partijen ondanks de wat hogere prijs per ton.

Per procent drogestof zijn de kwalitatief betere partijen vaak aantrekkelijker. Zodra de betere partijen verhandeld zijn zullen ook de mindere partijen in beeld komen. De verwachting is dat er de komende tijd wat meer vraag zou moeten komen. Er is afgelopen herfst aanmerkelijk minder gekocht dan normaal waardoor afnemers sneller door hun voorraad heen zijn. Verder is het voorjaar vaak de periode waarin de benodigde mais voor de zomer word aangekocht. Daar staat tegenover dat afnemers momenteel uitsluitend kopen wat op korte termijn nodig is. Dit is het gevolg van de lage melkprijs en de matige liquiditeitspositie.

Vraag en aanbod zijn in evenwicht. De ruwvoervoorraad en de melkprijs zullen de meeste invloed hebben op de vraag.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.