Maismarkt loopt redelijk door

De handel in kuilmais loopt redelijk door. Ten opzichte van vorig jaar is het wel rustiger. Toen was er met name vanuit Friesland veel vraag als gevolg van de muizenschade. Dat blijkt uit een rondgang van Maiscoach.

De prijs ligt momenteel tussen de 52,50 en 60 euro per ton franco, afhankelijk van de kwaliteit van de mais. Veel afnemers geven de voorkeur aan de kwalitatief betere partijen ondanks de wat hogere prijs per ton. Per procent drogestof zijn de kwalitatief betere partijen vaak aantrekkelijker. De verwachting is dat de vraag naar mais de komende tijd weinig veranderd. Afnemers kopen alleen dat wat op korte termijn nodig is. Dit als gevolg van de lage melkprijs en de matige liquiditeitspositie.

Vraag en aanbod zijn op dit moment redelijk in evenwicht. Voor de langere termijn is de ontwikkeling moeilijk in te schatten. Het ruwvoervoorraad en de melkprijs zullen de meeste invloed hebben op de vraag.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.