Geen Amerikaanse mais meer naar Rusland

De Verenigde Staten kunnen vanaf 15 februari geen mais meer exporteren naar Rusland. Dat meldt Boerenbusiness. Rusland vindt dat de mais niet voldoet aan Russische standaarden. Voor soja geldt hetzelfde.

Volgens de Russen is er droogrot gevonden in maïs. Afgelopen jaar zou de Russische autoriteit Rosselkhoznadzor 64 gevallen van bacteriële ontsmetting in sojabonen uit de VS hebben aangetroffen. In januari 2016 kwamen daar nog eens vier bij, waarvan één niet bestaande in Rusland.

Daarnaast zegt Rusland zich zorgen te maken over GMO-producten. Voor de waakhond een reden de invoer tijdelijk op te schorten. De Russen hebben al aangegeven de Amerikaanse grondstoffen te vervangen door Latijns-Amerikaanse. De Amerikaanse ambassade in Moskou zegt teleurgesteld te zijn over het besluit. Er zou verschillende keren een poging gedaan zijn om over de kwestie te onderhandelen en de zorgen weg te nemen. (Boerenbusiness)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.