Maïsras Millesim meest populaire maïsras

Het maïsras Millesim van maïszaadveredelingsbedrijf KWS wordt hoogstwaarschijnlijk het meest populaire maïsras van 2016. Dit blijkt uit de MaisScan 2016, een nog lopend online marktonderzoek onder maïstelers uitgevoerd door Geelen Consultancy. De nummers twee en drie zijn op dit moment de maïsrassen Torres (KWS) en LG. 31.211 (Limagrain).

De nummer vier en vijf zijn LG 31.218 (Limagrain) en Ricardinio (KWS). De nummer zes in PR39F58 (Pioneer). Deze tussenstand is gebaseerd op bijna 700 maïstelers die de MaïsScan al ingevuld hebben. 37 procent van de maïstelers gaat hetzelfde ras zaaien als in 2015 en 28 procent gaat een ander ras zaaien en 35 procent weet het nog niet.

36 procent van de maïstelers heeft het maïszaad al besteld; 19 procent heeft een definitieve keuze gemaakt voor het te zaaien maïsras, maar heeft het maïszaad nog niet besteld. 45 procent van de maïstelers heeft nog geen definitieve keuze gemaakt over het te zaaien maïsras.

Voersaldo voederrantsoen

Van de 575 veehouders die ‘helemaal zelf ’ of ‘samen met de voerleverancier’ het voederrantsoen samenstellen, geeft 14 procent aan dat men precies weet wat het uiteindelijke voersaldo is. 55 procent geeft aan het ongeveer te weten en 26 procent geeft aan niet te weten wat het uiteindelijke voersaldo van het voederrantsoen is.

Maisscan

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.