Prijs kuilmais tussen 55 en 60 euro per ton

Het overgrote deel van de mais is zonder problemen van het land gekomen. Ondanks dat de oogst laat was waren de weersomstandigheden goed.

Zoals bekend was de mais laat dit jaar. Dit had gevolgen voor de afrijping, met name in Noord Nederland. De afrijping verliep traag en was ook sterk wisselend per perceel. Er zijn nog niet veel analyses binnen, maar de verwachting is dat de voederwaarde lager zal uitkomen dan vorig jaar. Met name de later gezaaide mais en de mais in Noord Nederland gaan naar verwachting lagere analyses laten zien.

Actuele prijs

De prijs van verse mais gedurende de maisoogst was vrij stabiel. Nu de oogst voorbij is zal de markt van kuilmais zich opnieuw moeten gaan vormen. Op dit moment is er tijdelijk wat minder aanbod van kuilmais doordat de mais van oogst 2014 op is of achter de nieuwe mais zit. Binnenkort zal de eerste kuilmais van oogst 2015 beschikbaar komen. De melkprijs zal mede bepalend zijn voor de vraag naar kuilmais. Dit zal uiteraard ook invloed hebben op de prijsvorming. De actuele prijs van kuilmais zit tussen € 55,- en € 60,- per ton franco thuis geleverd.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.