Mais beschermen met drones

In Duitsland komen maisboorders steeds vaker voor. Daarom is het Duitse bedrijf vorig jaar gestart met de inzet van drones om sluipwespeieren te verspreiden in maïspercelen. BoerenBusiness meldt dat de maisboorder jaarlijks voor zo’n 15 miljoen euro aan schade maakt in de mais.

De proef met de drone waarmee vorig jaar werd gestart was succesvol. Dat is de reden waarom ze ook dit jaar weer worden ingezet. BoerenBusiness meldt dat er in Baden-Württemberg inmiddels gestart is.

De natuurlijke vijand van maisboorder is de sluipwesp. De wesp legt haar eitjes in de eitjes van de maisboorder. Door sluiptwespeieren met een drone over het perceel te strooien kan eventuele schade op een biologische manier worden voorkomen. Eén drone neemt ongeveer 2.200 eitjes mee en kan in een uur tijd 10 hectare bewerken.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.