Van gras naar mais in een paar dagen

Veehouder Rijk Baltus richt zich met hoge gewasopbrengsten op een hoge benutting van mineralen. Dat meldt Verantwoorde Veehouderij. Baltus kiest er daarom onder andere voor begin mei eerst een snede gras te oogsten en vervolgens mais te zaaien.

Bij de omzetting naar maïsland, wordt niet de complete zode gescheurd, maar werkt de veehouder met ‘stroken’. Allereerst worden deze stroken bemest, vervolgens gefreesd en tegelijkertijd ingezaaid met mais. Door te werken met stroken blijft meer stikstof en organische stof in de bodem beschikbaar, zowel voor de mais als voor het opvolgende gewas. Hierdoor zijn er minder verliezen naar het milieu en is de benutting van nutrienten bij de gewassen hoger.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Video. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.