Spuit mais op tijd

Het laat spuiten van mais kost opbrengst. Dat meldt Melkvee.nl. Het is daarom verstandig  bij bladstadium twee de onkruidbestrijding uit te voeren, zo adviseert Agrifirm.

Hoe minder bladoppervlak de maïs heeft, hoe minder volgens Agrifirm de spuitschade is. „Maïs heeft een waslaagje over het blad. Omdat het blad groeit wordt het waslaagje steeds dunner en de plant dus gevoeliger voor spuitschade”, legt de voercoöperatie uit.

Om het exacte spuitmoment en het juiste gewasbeschermingsmiddel te bepalen. adviseert Agrifirm veehouders om advies in te schakelen van loonwerker of adviseur. „Op tijd onkruid bestrijden geeft minder onkruiddruk en voorkomt daarmee opbrengstverlies.”

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.