Het zaaien is begonnen

20130604_Mais_zaaien_6_2013Op veel plekken zijn maistelers begonnen met de inzaai. Dat blijkt uit het Maismeetnet van Nieuwe Oogst. Enkele telers wachten nog even de voorspelde koude nachten af.

De Biologisch melkveehouder Guido Frijns uit Margraten wacht nog even af. “Twee jaar geleden was het voorjaar ook koud. Toen heb ik moeten overzaaien. Doordat het maïszaad niet is ontsmet, moet deze direct groeien”, meldt Frijns aan Nieuwe Oogst.

Jorge Knipscheer uit Lepelstraat liet vorige week dinsdag de maïs zaaien, tussen twee nachtvorsten in. “De bodemtemperatuur zou misschien wat hoger mogen, maar het land ligt er goed bij”, zegt hij. Jolan van Noye uit het Oost-Brabantse Escharen is ook gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe maïszaai. Woensdag was al bemest, begin deze week wil hij zaaien. Van Noye experimenteert dit jaar met het middel ExplOrer. Dit zou volgens de fabrikant de beworteling verbeteren, wat zou leiden tot een betere opname van de minerale voedingsstoffen en water.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.