Merendeel maistelers teelt voor zichzelf

Maisoogst_2014_Loonbedrijf_Post_Blaricum_7Het grootste deel van de Nederlandse maistelers 85,9 procent, teelt het gewas voor eigen gebruik. Dat blijkt uit de MaisScan 2015, uitgevoerd door Geelen Consultancy. Het online marktonderzoek vond plaats van 3 tot en met 16 februari.

14,2 procent van de maistelers verkoopt het aan een melkveehouder en 6,2 procent aan een handelaar of loonwerker. De MaisScan 2015 telde 1.131 respondenten. 23,2 procent daarvan komt uit Noord-Brabant, gevolgd door 18,7 procent uit Gelderland en 17,8 procent uit Overijssel.

Maar liefst 91,8 procent van de respondenten teelde het afgelopen seizoen mais. 89,4 procent zegt dat dit seizoen weer te doen. In het zuiden van Nederland wordt gezien de resultaten van de MaisScan in 2015 door de meeste respondenten mais geteeld. In het noorden van het land denkt 80,5 procent mais te telen.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.