‘Bij rijenbemesting moet perceel zaaiklaar zijn’

Met rijenbemesting met dierlijke mest verhoogt de werking van stikstof met minimaal 25 procent. Ook zou de fosfaatefficientie verdubbelen. Dat vertelde Albert Jan Bos van DLV gisteren tijdens de themamiddag snijmais in Nijkerk.

Bos vertelde dat er twee manieren zijn om rijenbemesting toe te passen: in twee werkgangen met behulp van GPS-RTK, en drijfmest injecteren en zaaien in één werkgang.

Resultaten uit demovelden van PPO en DLV tonen een vergelijkbare tot hogere opbrengst in het voordeel van rijenbemesting, bij een lagere dosering van dierlijke mest en zonder toediening van fosfaatkunstmest. Bij het toepassen van rijenbemesting is het noodzakelijk dat het land zaaiklaar ligt. En als het te zaaien perceel te verdicht is, dan is het volgens Bos toch beter eerst te ploegen en volvelds te bemesten.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.