CSAR presenteert maisrassenlijst voor 2015

20141205_CSAR_logo_2Vandaag verstuurde CSAR de maisrassenlijsten voor 2015. Naast negen nieuwe rassen, presenteert CSAR ook een tweede lijst waar ook de rassen in onderzoek in opgenomen zijn.

DLV Plant, dat ook een maisraasenlijst naar buiten brengt. presenteert ook de resultaten van rassen die in onderzoek zijn. CSAR presenteert de rassen pas op de officiële lijst als ze drie jaar onderzocht zijn.

Op de tweede lijst presenteert CSAR nu, net als DLV Plant, de resultaten van rassen in onderzoek.

De negen nieuwe rassen op de CSAR-maisrassenlijst komen van Monsanto, Limagrain, Maisadour, DSV, Farmsaat, KWS en Innoseeds.

Vroeg

Farmasaat, dat kweker Freiherr von Moreau Saatzucht GmbH vertegenwoordigt, is de enige die komt met een nieuw ras op de lijst met middenvroege en middenlate rassen: Farmfire. Het ras onderscheidt zich in opbrengst en plantlengte, de stevigheid van dit ras scoort met een 6 niet hoog.

LG 30.209

Nieuwkomer bij de vroege en zeer vroege rassen is onder meer LG 30.209 dat qua opbrengst op alle aspecten boven 100 scoort. De nieuwkomer van Monsanto, DKC3333, scoort ook op alle aspecten qua opbrengt boven 100, behalve op plantlengte.

Korrelmais en ccm

Op de lijst korrelmais en ccm staan van KWS de nieuwe rassen Kiparis en Hyperion KWS. Innoseeds komt met ES Crossman van kweker Euaralis Semences.

De nieuwe CSAR-rassenlijst is nu te vinden op Maiscoach.nl en zal volgende week worden opgenomen is de Maiscoach-maisrassenwijzer worden opgenomen, een tool waarmee maistelers het best passende maisras kunnen kiezen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.