Prijzen verse mais onveranderd

De maisoogst verloopt tot nu toe voorspoedig. Een groot deel is van het land. Alleen de wat later gezaaide percelen moeten nog worden geoogst. Deze hebben nog wat tijd nodig om af te rijpen. Zolang de plant nog groen is en nachtvorst uitblijft, rijpt deze mais nog af.

De maïsoogst is dit jaar ongeveer twee weken eerder begonnen dan vorig jaar. Doordat ook een deel wat later gezaaid is, duurt het oogstseizoen wel wat langer. Ten opzichte van vorig jaar gaat het oogsten dit jaar vlot. De weersomstandigheden zijn gemiddeld genomen heel goed geweest.

De prijs van snijmais is ten opzichte van twee weken geleden stabiel gebleven. Bij een drogestofpercentage van 30 procent bedraagt de prijs ongeveer 45 euro per ton. Dit komt neer op 1,50 euro per procent drogestof. Vorig jaar lag de prijs tijdens de oogst gemiddeld 5 euro per ton hoger.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.