Prijs verse snijmais nog niet stabiel

Was er vorige week vooral in het zuiden van Nederland reuring op de maïspercelen, nu zijn de hakselaars ook in het midden en noorden van stal gehaald. De handel komt daarmee langzaam op gang. Door de gunstige weersomstandigheden verloopt de oogst voorspoedig.

Er is voldoende aanbod, de vraag blijft iets achter. Er heerst momenteel een afwachtende houding en de daarmee gepaard gaande hoop op een lagere prijs. Of dat wachten beloond wordt, is nog niet te zeggen. Het zorgt er in ieder geval voor dat de prijs niet stabiel is en momenteel ongeveer 1,50 euro per procent drogestof bedraagt.

Mais op stam

De prijzen van mais op stam laten zich moeilijk voorspellen. Op marktplaats van Maiscoach.nl worden partijen aangeboden voor gemiddeld 1.880 euro per hectare. Of dat realistisch is, valt nog te bezien. Of een hectare prijs reëel is hangt behalve van de prijs ook sterk af van de verwachte opbrengst en kwaliteit van het betreffende perceel.

Kuilmais

De handel in de kuilmais van vorig seizoen staat op een laag pitje. Hier en daar wordt er nog wat gekocht. De prijs ligt momenteel, afhankelijk van de kwaliteit, tussen de 60 en 65 euro per ton, franco thuis.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.