Duitsers telen 2,6 miljoen hectare mais

Het Deutsche Maiskomitee (DMK) verwacht dit jaar een stijging van het maisareaal in Duitsland. Het comité denkt aan een plus van zo’n 3,5 procent. Dat zou betekenen dat het totale areaal bijna 2,6 miljoen hectare beslaat.

Het DMK baseert die verwachting op een onderzoek dat de marktonderzoeksbureau Kleffmann Group uitvoerde onder ongeveer 2.500 maistelers.

Met name de matige oogst van vorig jaar stimuleert de boeren meer mais te verbouwen om de voorraden kuilvoer aan te vullen of voor de biogasinstallaties. Beieren, Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg behoren tot de topdrie van gebieden waarin het maisareaal het sterkste toeneemt. Respectievelijk 33.221, +12.392 en +11.594 hectare.

Snij, korrel en biogas

Kleffmann Group meldt dat de maistelers van plan zijn 1.284.000 hectare te gebruiken voor snijmais (voedergewas) en 860.700 hectare voor de opwekking van energie (biogasinstallaties). Voor korrelmais beramen ze zo’n 433.000 hectare.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.