Limagrain zaait laatste maisproefvelden

De maisresearchafdeling van Limagrain Nederland zaait de laatste 3.600 maisproefvelden van kweekzone Noord-West Europa in het West-Brabantse Wouw in. De inzaai is volgens Limagrain dit jaar vlot verlopen.

Het proefveld in Wouw maakt deel uit van een in totaal 75 hectare groot proefveldnetwerk dat zich uitstrekt van Denemarken tot aan het zuiden van België, met daarop ruim 65.000 maisveldjes. De maisveredelaars en hun assistenten monitoren de potentiële nieuwe rassen op de velden vanaf nu onder lokale praktijkomstandigheden intensief op onder andere  opkomst, koudetolerantie, uitstoeling, legering, ziekten en stay green.

Na het groeiseizoen worden de proefvelden geoogst met een hakselaar die de maïs direct analyseert op onder meer VEM, zetmeel, celwandverteerbaarheid en drogestof(opbrengst).

LG_maisproefveld

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.