Innoseeds zaait maisproefvelden

Onder goede weersomstandigheden is op donderdag 24 april op het R&D bedrijf van Innoseeds in Moerstraten (NB) begonnen met het inzaaien van de maïsproefvelden.

Jaarlijks worden er op vier locaties in Nederland en België ca. 250 verschillende maïsrassen uitgezaaid, geoogst, gewogen en uiteindelijk geanalyseerd op voederkwaliteit of de korrelopbrengst bepaald.

Deze proefvelden dienen voor het testen van nieuwe maisrassen voor onder andere het aanmelden voor het officiële Rassenlijstonderzoek. Daarnaast worden verschillende mixen van maisrassen getest die mogelijk in de productlijn Combi Mais in 2015 zullen worden geïntroduceerd. In totaal worden zo ongeveer 2.000 kleine proefveldjes ingezaaid in ongeveer vier dagen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.