Prijs snijmais hoogst sinds vijf jaar

Snijmais profiteert van zijn regionale karakter en afstand van de wereldmarkt en bereikt daardoor de hoogste notering in vijf jaar tijd. Dat meldt BoerenBusiness op basis van cijfers van DCA MarktTrends.

De prijs van snijmais bleef volgens BoerenBusiness tot en met ongeveer mei stabiel. Aan het begin van de zomer veranderde dat. Toen berekende het Landbouw Economisch Instituut dat de prijs flink gestegen was.

Ondanks het late voorjaar viel de maisoogst op veel plaatsen toch goed uit. Maar een gemiddeld goede oogst in combinatie met een flinke uitbreiding van de veestapel zorgde ervoor dat diverse melkveehouders toch nog op zoek moesten naar extra mais en dit heeft de prijs opgedreven.

Ook volgend jaar wordt rekening gehouden met een verdere uitbreiding van de veestapel. Melkveehouders zetten, geholpen door de hoge melkprijs, de stal vol in aanloop naar de afschaffing van het melkquotum. De keerzijde van deze ontwikkeling is dat de productie van ruwvoer van de eigen kavels op steeds meer plaatsen onvoldoende blijkt om de winter mee door te komen. Volgens BoerenBusiness klinken er nu al zorgelijke geluiden en wordt er gehoopt op een korte winter.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.