Krone Big X communiceert draadloos met weegsysteem silagewagen

20131009_Krone_BiG_X_580_01Krone lanceert een systeem waarmee de Big X-hakselaar de gemeten gewasopbrengst kan calibreren. Krone gebruikt daarvoor een weegsysteem op de maiswagen dat draadloos communiceert met de hakselaar. Met die weeggegevens controleert de Krone Big X de gemeten opbrengst.

Als de wagen vol is, moet de chauffeur een korte stop maken voor de weging. Vervolgens worden de data naar de hakselaar verzonden. De hakselaar vergelijkt de meetgegevens met zijn eigen berekeningen om de opbrengst te calibreren. Volgens Krone is de opbrengstbepaling op deze manier 98 procent nauwkeurig.

Isobus

Om Krone’s weegsysteem te kunnen gebruiken heb je een kieper of silagewagen nodig met weeginrichting en die bovendien voldoet aan de Isobus-standaard.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.