Masterclass maisteelt voor loonwerkers

In haar vakblad, Grondig, van februari dit jaar, liet Cumela, de brancheorganisatie voor agrarische loonwerkers, Jos Groot Koerkamp, aan het woord. Groot Koerkamp stelt dat maistelers veel fouten maken en daardoor geld laten liggen. Voor Cumela zijn de uitspraken van Groot Koerkamp reden om op donderdag 21 maart een Masterclass Maisteelt te organiseren.

De fouten die maistelers maken beginnen volgens Groot Koerkamp bij onvoldoende bemesting en eindigen bij weinig nazorg voor het land na de oogst. “Soms zie ik eendjes zwemmen op het maisland en dat kan niet” benadrukt Groot Koerkamp. “En dat moet er iets gebeuren, met een minikraan sleuven trekken kan vrijwel altijd.”

“Meer dan de helft haalt het niet”

Groot Koerkamp, hij is commercieel manager bij Limagrain, spreekt over opbrengsten van 20.500 kVEM per hectare op proefvelden. “Meer dan de helft van de maistelers komt niet eens in de buurt” weet Groot Koerkamp. En uiteraard niet zonder oorzaak. “Tweederde van de maispercelen heeft een te lage pH-waarde.” Bekalken heeft geen invloed op je mineralenboekhouding. Datzelfde geldt voor kali. Groot Koerkamp raadt aan daar gebruik van te maken en regelmatig een corrigerende bemesting uit te voeren.

Cumela’s Materclass Maisteelt vindt plaats in het Van der Valk-hotel bij Papendal. Aan het woord komen onder andere Jos Groot Koerkamp, Gerard Abbink van Blgg Agro Xpertus en Hans Hoogland van Lemken. Leden betalen 50 euro.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.