Polen verbiedt teelt genetisch gemodificeerde mais

Op 3 januari maakte Polen bekend dat maistelers vanaf 28 januari geen genetisch gemodificeerde mais meer mogen telen. Er zou onvoldoende duidelijkheid zijn over de risico’s voor de voedselveiligheid. Telers die na de 28e nog GMO-mais zaaien riskeren een boete, de gewassen zullen vernietigd worden.

Sinds 2005 is de verkoop van GMO-mais al verboden in Polen, telers kochten het zaad echter over de grens. Volgens een bericht van GM watch wordt in Polen gemideld zo’n 3.000 hectare GMO-mais geteeld wat gebruikt wordt als veevoer. GM watch is een internationaal nieuwsplatform dat zich tegen genetische modificatie richt en voor een groot deel gefinancierd wordt met donaties.

Monsanto MON 810

Polen is het achtste EU-land dat genetisch gemodificeerde mais verbied. Onder andere Duitsland en Frankrijk gingen voor. Het enige toegelaten GMO-maisras in de EU is MON 810 van Monsanto.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.