Belgen verwachten magere maisoogst

De Belgen maken zich zorgen over de maisoogst van 2012. Het natte voorjaar en de natte julimaand zijn daarvan de oorzaak.

Op Agripress.be was half augustus te lezen dat de Boerenbond zelfs adviseert te overwegen om de mais onder te ploegen en gras te zaaien. Dan kun je nog twee snedes binnenhalen, maar dat is onvoldoende om de slechte maisopbrengst te corrigeren. Zelfstandig landbouwadviseur Luc Busschaert adviseert per perceel te kijken wat de beste optie is. 8.000 hectare mais is volgens Busschaert volledig verloren. Gezien de opbrengstverwachtingen in Duitsland en Nederland niet slecht zijn, verwacht Busschaert dat er wel snijmais aangekocht kan worden. In het Zuiden van West-Vlaanderen is de opbrengstverwachting zo’n 80 procent.

Christiaan Vandewoestyne teelt al 37 jaar mais in het noorden van West-Vlaanderen. Zo slecht als nu heeft hij het nog nooit gezien. Hij schat een opbrengst van twee ton aan korrelmais. En rampen komen nooit alleen, een ander perceel stond er redelijk op, maar is omzeep geholpen door wilde zwijnen. Vandewoestyne doet verslag op Focus-wtv.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.