Onderzoek naar hoger eiwitgehalte in snijmais

“Het importeren van eiwit is duur. Het verhogen van het eiwitgehalte in Nederlandse snijmais lijkt mogelijk en dus kunnen we besparen.” Zo stelt Agrifirm. De coöperatie is betrokken bij onderzoek naar duurzamere eiwitbronnen.

Op proefvelden bij PPO in Vredepeel probeert men met aanvullende ureumbemesting het eiwitgehalte in snijmais te verhogen. Het effect van de toediening van extra ureum wordt onderzocht in het gewas en in de ingekuilde snijmais. Resultaten van voerproeven worden in 2013 verwacht.

Donderdag 6 september kunnen geïnteresseerden de proefvelden bekijken tijdens de gras en maismanifestatie bij PPO (Praktijkonderzoek Plant & Omgeving van Wageningen UR) in Vredepeel.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.