GPS noodzaak bij mais zaaien in stroken

Koeien & Kansen-veehouder Rijk Baltus in Noord-Holland zaaide op 22 mei mais in stroken. Na zes dagen zag Baltus de planten bovenkomen, de opkomst schatte hij op 95 procent. Desondanks de tevredenheid over de opkomst, was wel duidelijk dat gebruik van een stuurhulp aan de hand van GPS wenselijk was. Door stuurfoutjes werd de mais soms buiten de gefreesde strook gezaaid en ook de drijfmest was soms te ver van de strook geïnjecteerd.

Nu is duidelijk hoe groot het effect is als je de mest buiten de zaaistrook injecteert. In combinatie met een verstopte kunstmestpijp resulteert dat in grote verschillen tussen de planten in een goed en fout gezaaide rij. Bovendien is het resultaat van niet goed dood gespoten gras zichtbaar. Het doorgroeiende gras kaapt stikstof voor de maïsplanten weg.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.