Nieuwe machine voor onderwerken maisstoppel

Het Instituut voor Bouw- en Landbouwmachinetechnologie van de Hogeschool van Keulen (D.) ontwikkelt de Grinder, een werktuig voor ondiepe stoppelbewerking. Volgens de onderzoekers snijdt het werktuig de stoppelresten los, verkleint ze en werkt ze ondiep onder.

Het werktuig bestaat uit acht rotors. Aan elke rotor zitten tien messen die de maïsstoppels afsnijden, verkleinen en onderwerken. Hiermee zouden de gewasresten eerder vergaan. “Bestaande werktuigen voor stoppel- en grondbewerking zijn relatief groot en zwaar. Dit verhoogt de vermogensbehoefte van de trekker”, zegt Phillip Müller, onderzoeksmedewerker bij het instituut. “Ons werktuig kan zowel snijden als versnipperen en is aanzienlijk lichter, kleiner en gemakkelijker te trekken.”

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.