Lemken breidt keuze aan zaaimachines uit

Machinebouwer Lemken heeft het de combinatie fronttank-zaaikouterbalk geoptimaliseerd. Met de Solitair 23+ fronttank en de OptiDisc 25 zaaikouterbalk wordt de keuze aan zaaimachines uitgebreid.

De combinatie is compatibel met isobus. Voor de Solitatair 23+ is de isobus-techniek nieuw. De zaaihoeveelheid of sectieschakeling kunnen nu met de MegaDrill-aansturing vanuit de trekkerterminal worden geregeld. Daarmee kan tot maximaal vier secties zonder overlappingen gezaaid worden. De fronttank Solitair 23+ kan met de rotorkopeg Zirkon 12 en de zaaikouterbalk OptiDisc 25 worden gecombineerd. Volgens de fabrikant zorgt de combinatie voor een betere gewichtsverdeling ten opzichte van achteraan aangebouwde systemen, zodat ook kleinere trekkers gebruikt kunnen worden.

OptiDisc in starre uitvoering

Naast de bestaande versies van 4 en 4,5 meter, is de OptiDisc 25 zaaikouterbalk er nu ook in starre uitvoeringen van 3 en 4 meter en hydraulisch opklapbare varianten met een werkbreedte van 5 en 6 meter. De nieuwe opklapbare versies zijn uitgerust met een extra chassis voor het transport over de weg. De steunwielen van het extra chassis ontlasten de achteras van de trekker, zodat aan de maximaal toegestane aslast en het maximale toegestane totaalgewicht van de trekker kan worden voldaan. Het extra chassis kan snel worden vergrendeld en ontgrendeld. Het belangrijkste onderdeel van de OptiDisc 25 zijn de parallellogramgeleide dubbele schijfkouters. Een dieptegeleidingsrol legt het zaaigoed zowel bij mulchzaai als bij conventionele toepassing op de vooraf ingestelde diepte af. De kouterdruk kan onafhankelijk van de aflegdiepte mechanisch of hydraulisch worden aangepast. De Solitair 23+ fronttank is nu verkrijgbaar en de nieuwe OptiDisc 25 zaaikouterbalken vanaf januari 2022.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.