Problemen in mais door overmatige regenval

Overmatige regenval in september en oktober in de belangrijkste teeltregio’s van de EU verergerde de problemen van een droge zomer en verminderde opbrengstvooruitzichten voor maïs, zonnebloempitten en sojabonen en vertraagde winteraanplant, aldus het maandelijkse MARS-rapport van de Europese Commissie (EC). Dat meldt Akkerwijzer.

Een gebrek aan neerslag tijdens de zomer en buitensporige regenval in september en oktober hebben de gewassen geschaad in Frankrijk, Polen, Hongarije, Roemenië en Bulgarije. Als gevolg hiervan verlaagde de EC de maïsopbrengst-prognose met 5,2 procent ten opzichte van september tot 7,41 ton per hectare, terwijl de raming van het zonnebloemzaad met 2,7 procent tot 2,15 ton per hectare werd verlaagd. Sojanbonen ‘daalde’ met 1,3 procent tot 3,01 ton per hectare.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.