Handboek Snijmaïs vernieuwd

Het Handboek Snijmaïs is geactualiseerd met onder meer informatie over de verplichte inzaai van vanggewassen of de oogst van verdroogde maïs. Dat meldt GroenKennisnet.

Het Handboek Snijmaïs is geactualiseerd met de laatste kennis op het gebied van diverse teeltaspecten. Zo staat in het hoofdstuk ‘Bemesting’ het nieuwe kalibemestingsadvies en kun is te lezen hoe voldaan kan worden aan de aangepaste verplichting voor het zaaien van een vanggewas op zand- en lössgrond.

Verder is het hoofdstuk ‘Oogst’ geactualiseerd met informatie over verdroogde mais en het hoofdstuk ‘Opslag en bewaring’ met informatie over ontstaan van nitreuze dampen bij inkuilen.

Jaarlijkse update

Het Handboek Snijmaïs is een praktisch digitaal handboek dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Aan de orde komen gewaseigenschappen, bemesting, teelt, oogst, conservering, voeding, benutting en bedrijfseconomie van snijmaïs. Gezien de continue kennisontwikkeling wordt de inhoud van het handboek jaarlijks geactualiseerd door deskundigen van Wageningen Plant Research en Wageningen Livestock Research. Die actualisering wordt gefinancierd door ZuivelNL.

Op de website www.handboeksnijmais.nl kun je het handboek per hoofdstuk raadplegen. Daarnaast kan je het Handboek Snijmaïs in zijn geheel downloaden. Binnenkort is het handboek ook verkrijgbaar als papieren versie.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.