1036 VEM wint voederwaardewedstrijd Veeteelt

De Grote Voederwaardewedstrijd van Limagrain is gewonnen door melkveehouder Ronald Jansen uit Raalte. Dat meldt Veeteelt.nl.

De maiskuilanalyse van Jansen scoorde met 1036 vem, 423 gram zetmeel en 57,6 procent ndf-verteerbaarheid het hoogste van bijna 700 ingestuurde kuilanalyses. Hij won hiermee een compleet verzorgd hotelweekend in Zeeland.

De Grote Voederwaardewedstrijd werd uitgeschreven door zaaizaadverdelaar Limagrain. Gemiddeld scoorden de 700 kuilen een vem-waarde van 990 met 394 gram zetmeel en 52 procent ndf-verteerbaarheid. Nummer twee van de wedstrijd was melkveehouder Robert van den Bosch. Zijn maiskuil liet 1034 vem en 412 gram zetmeel noteren.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.