Mais groeit goed

De groei van mais loopt voor op voorgaande jaren. Dat meldt Melkvee.nl op basis van resultaten bij Topmaistelers. De droogte heeft tot nog toe geen invloed gehad op de groei.

De maïs van Topmaisteler Jan Hemstede uit Ommen, die de eerste week van mei is gezaaid, stond half juni 75 tot 80 centimeter hoog en zat toen rond het 8e bladstadium. “Het staat mooi egaal en wat onkruid betreft is het land mooi schoon.”

Lambert Philipsen uit Sevenum  telde half juni 6 tot 7 bladeren en mat tussen de 70 en 75 centimeter gemiddeld over de percelen. Hij zaaide de eerste en tweede week van mei de maïs.  De maïs bij Bart de Kruijf uit Werkhoven (UT) was half juni 80 centimeter hoog en stond bij de meting in het 7 tot 8e bladstadium. De maïs is 27 april gezaaid.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.