Ondegronds ploegen met Zibo Pol

Zinger Mechanisatie uit Borger introduceert een nieuwe ondergrondse stokenploeg van Zibo. De Zibo Pol, vernoemd naar ontwikkelaar Henk Pol, heeft een ploegdiepte van 25 tot 30 cm en bewerkt een laag van 17 centimeter.

Pol en Zinger Mechanisatie hebben de ondergrondploeg verbeterd voor de maisteelt. Met de machine worden stroken onder de grond geploegd. Zo ontstaat er een rug waarin maiszaad kan worden gezaaid. De onbewerkte laag ligt tegen de helling van rug. Daardoor kan volgens Zinger het water makkelijk weglopen van de rijen. Door de beperkt kerende grondbewerking is de nitraatuitspoeling volgens de makers ook lager dan wanneer de grond traditioneel geploegd wordt.

De Zibo Pol heeft een ploegbreedte van 25 tot 30 centimeter. De breedte van de strook is 35 centimeter.

ZIBO_Pol_Ondergrondploeg_6

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.