Maisoogst 2016: nog geen prijs bekend

De maisoogst is in het zuiden inmiddels van start gegaan. In het midden en noorden is dit nog niet het geval maar dat zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, ook niet lang meer duren. Er wordt nog niet veel mais verhandeld. De afnemers zijn enigszins afwachtend. Daardoor is er nog geen prijs gevormd.

Er wordt al wel wat mais op stam verhandeld in de regio. Wanneer mais per hectare gekocht wordt is het, zeker dit jaar, heel belangrijk om een goede inschatting te doen van de verwachte opbrengst. Dit kan per perceel behoorlijk variëren. Zodra het hakselen volop bezig is zal er ook meer duidelijkheid komen in de prijsvorming.

Er is nog beperkt wat handel in kuilmais. De prijs varieert, afhankelijk van de kwaliteit, van 45 tot  60 euro per ton franco. Het aanbod van kuilmais, met name met een wat lagere voederwaarde, is ruim.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.