30 hakselaars met shredlage

Claas-importeur Kamps de Wild verwacht dat er dit maisseizoen dertig maishakselaars uitgerust zijn met een shredlage-kneuzer. Dat meldt Veeteelt.nl.

De nieuwe techniek van maishakselen is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar tussen de 8 en 10 procent van alle snijmais gehakseld wordt volgens het shredlage-principe. Afgelopen maisseizoen was er één hakselaar die op basis van proef een aantal weken in Nederland bij boeren werd ingezet.

Volgens Kamps de Wild is de vraag enorm. Claas heeft dit jaar de patenten gekocht voor de techniek, zodat alleen Claas-hakselaars ermee uitgerust kunnen worden.

Shredlage-mais is mais die in plaats van op de gebruikelijke 1,5 tot 1,2 centimeter gehakseld wordt op 2,6 tot 3,0 centimeter en waarbij de korrel niet gekneusd, maar verpulverd wordt. Door de nieuwe manier van hakselen blijven de plantenvezels behouden en dat zou moeten zorgen voor meer herkauwactiviteit.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.