Mobiel Lab voor meten voederwaarde

Plantenveredelaar Limagrain toont op Agrotechniek Holland  de LG Lab, een tool waarmee op locatie de voederwaarde van snijmaïs en gras real-time kan worden geanalyseerd.

De uitslag is direct op beeldscherm af te lezen, kan via print worden gedeeld en het kan  online worden gestreamd. De teler krijgt daarmee gelijk na monstername inzicht in het drogestofgehalte en voederwaarden zoals droge stof, VEM, zetmeel, NDF, ruw eiwit en ADL. De analyse is toepasbaar op zowel het verse als gesileerde product.

Limagrain wil met het mobiele lab het grote belang van een goede ruwvoerkwaliteit benadrukken. Het Lab helpt volgens Limagrain de teler bij de oogst- en ruwvoerplanning, rantsoensamenstelling, in het monitoren van het kwaliteitsverloop van vers tot gesileerd product en bij de rassenkeuze.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.