Maisprijs tussen 54 en 60 euro per ton franco

Momenteel ligt de maisprijs tussen de 54 en 60 euro per ton franco. Het aanbod is goed en de vraag naar mais is redelijk. Veel afnemers kiezen voor de kwalitatief betere partijen mais. Dat blijkt uit een rondgang van Maiscoach.

De afnemers die voor de betere mais kiezen, vinden de iets hogere prijs per ton niet direct een belemmering. De betere mais is in verhouding aantrekkelijker geprijsd dan de partijen met een lagere voederwaarde en bijbehorende lagere prijs.

De verwachting is dat de maismarkt de komende weken weinig verandert. Voor de langere termijn is de ontwikkeling moeilijk in te schatten. De ruwvoervoorraad en de melkprijs zullen de meeste invloed hebben op de vraag.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.