Deltazaaien met Lemken Azurit

Met de achtrijige Azurit-maiszaaimachine van Lemken, kun je voortaan zaaien in deltavorm. Bij deze zaaimethode is de ruimte tussen de afzonderlijke zaden het grootst en is per plant meer groeiruimte, licht en vocht beschikbaar dan bij zaaisystemen met een enkele rij per kouter.

De dubbele rijen (met een tussenafstand van 12,5 cm) worden gecreëerd met één zaai-element, waarbij de kunstmest precies tussen de twee deltarijen wordt gedoseerd. Per element zijn er twee gesynchroniseerde zaaischijven die om en om een zaadje zaaien.

Een probleem bij deze zaaimethode is dat er weinig ruimte overblijft voor de brede banden in de spuitsporen. Lemken heeft dit opgelost door bij een spuitpad de binnenste zaairij uit te schakelen en het zaad extra te verzaaien in de buitenste rij.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.