Mais in VS bevat 6,1 verschillende mycotoxinen

Maissilage in de Verenigde Staten bevat gemiddeld 6,1 verschillende mycotoxinen per kuil. Dat blijkt uit onderzoek van Alltech, van monsters van 59 verschillende kuilen. Dat meldt Boerderij Vandaag.

De mycotoxinen zijn soms enkelvoudig nog niet in te grote hoeveelheden aanwezig, maar de optelsom van de verschillende toxinen maakt dat de weerbaarheid van de koe onder druk komt te staan. Met name de penswerking en het functioneren van de bacteriën in de pens lijden er onder.

Volgens Alltech geven koeien die onder belasting van mycotoxinen staan gemiddeld 1,6 kilo melk per koe per dag minder. Ook is het gemiddelde celgetal 39 procent hoger. De totale derving aan winstgevendheid van een koe daalt met 1,20 euro per dier per dag.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.