DLV Plant presenteert maïsrassenlijst Noord Nederland en middenlaat

In de noordelijke provincies onderzoekt DLV Plant ieder jaar een aantal maisrassen op de prestaties onder de condities in dat deel van Nederland. Op vijf locaties in Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland werden 12 zeer vroege en vroege rassen onderzocht. Zo is er ook voor telers in dat deel van het land relevante informatie over de prestaties van deze maisrassen aldaar.

DLV Plant presenteert ook de onderzoeksresultaten van 10 middenlate rassen die zijn geteeld op proefvelden in Gelderland, Brabant en Limburg. In 2012 deed DLV Plant voor het eerst onderzoek naar middenlate rassen.

In de week van 22 december zal het maisrassenonderzoek van DLV Plant worden toegevoegd aan de Maiscoach-maisrassenwijzer.

De maïsrassenlijst Noord Nederland en middenlaat zijn te downloaden op de downloadpagina.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.