Weeginrichtingen in kaart door Beslisboom Snijmais

De Beslisboom Snijmais heeft geïnventariseerd hoeveel en welke loonbedrijven beschikken over een mobiele weeginrichting om opbrengsten per perceel te bepalen. De lijst bestaat momenteel uit 17 loonwerkers.

Door heel Nederland, van het Friese Luinjeberd tot het Brabantse Hogeloon, hebben loonbedrijven een mobiele weeginrichting. Beslisboom Snijmais heeft de lijst verwerkt in een kaart. De kaart geeft inzicht in het regionale aanbod van loonbedrijven.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de bemesting in het komende jaar is het volgens Beslisboom Snijmais verstandig per perceel te bemesten. Door rekening te houden met de opbrengsten per perceel en per snede is dat mogelijk. Het is dan wel noodzakelijk dat er een goede opbrengstenbepaling heeft plaatsgevonden.

Beslisboom

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.