Meer Duitse boeren gebruiken groenbemester

Steeds meer boeren zaaien in de periode tussen oogsten en zaaien een groenbemester. Dat meldt het Duitse Mais Komitee (DMK) over de situatie in Duitsland. Het comité hield een enquête onder 2.195 boeren. Daaruit bleek dat afgelopen winter op 43 procent van het totale Duitse maisareaal, dat is een slordige 1,1 miljoen hectare, een groenbemester ingezaaid was.

Er is sprake van een stijging van het aantal boeren dat groenbemesters zaait. Een jaar geleden besloeg dat aantal nog 55 procent, afgelopen winter zaaide 64 procent van de respondenten een groenbemester. Het totale maisareaal waarop een groenbemester gezaaid werd is in een jaar tijd met zes procent gestegen van 36 naar 43.

Uit gegevens van het DMK blijkt dat er een duidelijk verschil is tussen oostelijke en westelijke provincies. In de westelijke zaaide 67 procent van de boeren op 47 procent van hun areaal een groenbemester. In de oostelijke provincies was dat percentage 33 procent van 55 procent van de boeren. Het verschil heeft volgens het DMK te maken met het verschil in neerslag. Het verschil in hectares: in het oosten werd 900.690 hectare ingezaaid met een groenbemester; in de oostelijke 211.151 hectare.

Foto: Agrarheute.com

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.