Rijenbemesting in maïs populairder

Het ligt steeds meer voor de hand om drijfmest in de rij van maïs toe te passen. Meststoffen worden beter benut en dat is met aangescherpte gebruiksnormen een goede steun in de rug. Dat meldt Verantwoorde Veehouderij.

De technieken die worden aangeboden bij rijenbemesting zijn verschillend en vaak onbekend bij de maïstelers. Zo is er een techniek, waarbij de bemesting precies in de rij geplaatst wordt. Bij een andere techniek komt de mest net iets naast de rij te liggen. In sommige gevallen wordt rijenbemesting gecombineerd met frezen van stroken in gras.

Het Ruwvoerplatform riep afgelopen maand loonwerkers op die drijfmest in de rij toepassen bij snijmaïs zich te melden. Negentien loonwerkers met verschillende machines meldden zich. Het Ruwvoerplatform heeft hiervan een praktische overzichtskaart gemaakt. Die kaart staat op de website van Beslisboom Snijmais.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.