Nieuwe versie Handboek Snijmais

Het Handboek Snijmaïs is geactualiseerd. Het bemestingsadvies is aangepast aan de nieuwe normen en het hoofdstuk onkruidbestrijding is geactualiseerd. Uiteraard zijn de uitslagen van het CSAR-maisrassenonderzoek toegevoegd.

In de nieuwe editie van het Handboek Snijmais is nieuwe kennis toegevoegd over de schimmelziekte ‘maiskopbrand’ en over preventie en bestrijding van bladvlekkenziekte. Ook is de nieuwe Aanbevelende Rassenlijst inclusief toelichting toegevoegd en is informatie op gebied van economie geactualiseerd.

Het Handboek Snijmaïs is een digitaal handboek dat voor iedereen gratis toegankelijk is. In het handboek worden de diverse aspecten van teelt, oogst en vervoedering van snijmaïs beschreven en geïllustreerd met foto’s en figuren. Deskundigen van Wageningen UR Livestock Research en het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR actualiseren het handboek jaarlijks. Productschap Zuivel financiert het werk.

Handboek Snijmaïs op Maiscoach.nl

Uiteraard zijn de actuele hoofdstukken uit het Handboek Snijmais ook op Maiscoach.nl te vinden onder het tabblad Handboek

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.