CSAR publiceert maisrassenlijst 2014

20131206_CSAR_maisrassenlijstVandaag stuurde CSAR de maisrassenlijst voor 2014 rond. De lijsten met aanbevolen rassen bevat zeven absolute nieuwkomers waarvan er twee zijn opgenomen in de lijst met vroege en zeer vroege rassen. Twee nieuwkomers zijn te vinden tussen de middenvroege en middenlate rassen. Op de lijst met rassen voor korrelmais en ccm, staan drie nieuwkomers.

De nieuwkomers tussen de aanbevolen vroege en zeer vroege rassen komen van Syngenta en RAGT. SY Milkytop van Syngenta blinkt uit in de snelheid waarmee het de grond bedekt en in het zetmeelgehalte bij 35 procent drogestof. Leovoxx van RAGT scoort over de volledige linie goed en kent geen extreme uitschieters naar boven of beneden.

Middenvroeg en middenlaat

De nieuw aanbevolen rassen op de lijst met middenvroege en middenlate snijmaisrassen, zijn LG 30.232 van Limagrain en Sunstar dat wordt vertegenwoordigd door Innoseeds. Beide rassen scoren hoog op drogestofopbrengst en VEM-opbrengst.

Korrelmais en ccm

De drie nieuwe aanbevolen rassen op de lijst korrelmais en ccm, zijn ES Darinha dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Innoseeds, Sunshinos van Limagrain en van KWS: Vagant.

Een maisras moet bij CSAR minimaal drie jaar in onderzoek zijn om op de lijst met aanbevolen rassen te kunnen komen. De resultaten zijn dus niet van één jaar onderzoek. De nieuwe maisrassenlijst van CSAR is nu te downloaden op Maiscoach.

Maiscoach-maisrassenwijzer

Zodra ook de maisrassenlijst van DLV Plant beschikbaar is, wordt de Maiscoach-rassenwijzer geactualiseerd. De lijst van DLV wordt in de week van 9 december verwacht.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.