Analyse eerste snijmaïskuilen vergelijkbaar met vorig jaar

Snijmaiskuilen bevatten iets minder zetmeel dan vorig jaar, maar de voedingswaarde is goed. Dat blijkt uit cijfers van BLGG AgroXpertus.

De VEM-waarde van de 1.100 kuilen waarbij BLGG gemonsterd heeft is 992 VEM per kilo droge stof. Vorig jaar was dat 987 VEM. BLGG denk dat die waarde nog wel iets gaat dalen als alle analyse zijn verwerkt.

De analyses van de eerste kuilen laten zien dat de mais met 350 gram per kilo droge stof 8 gram minder zetmeel bevat ten opzichte van vorig jaar. De ruweiwitgehalten liggen op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar. Het percentage drogestof is 1,6 procent lager dan vorig jaar en bedraagt 34,6 procent.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.