“Excellent mais zaaien met Väderstad Tempo”

20130522_onkruidbestrijding_in_de_maisVäderstad heeft met de Tempo maïszaaimachine op verschillende locaties in Nederland getest. Naar zeggen van het bedrijf zijn de meetresultaten veelbelovend.

Met een gemiddelde rijsnelheid van 14 km/u en een zaaikwaliteit van 98,2 procent noemt Väderstad het zaairesultaat excellent. Dat betekent dat de gemiddelde variatiecoëfficiënt 20 procent is. Op de demonstratielocaties is mais gezaaid met de Tempo zaaimachine. En zoals de naam al doet vermoeden gaat dat op hoge snelheid. De machine heeft een voorraadtank van 1.700 liter en Väderstad claimt per uur 1,5 hectare meer te kunnen zaaien dan met gangbare machines.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.